T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlkokulu

Mrt

"Özel gereksinimli bireylerin ebeveynlerine yönelik özel eğitimde farkındalık ve psikolojik sağlamlık semineri" için okulumuza gelen Merkezefendi Rehberlik Araştırma Merkezi öğretmenlerimiz Tarık Şahin ve Ümmühan Yasıt'a teşekkür ederiz.

Ekm

TSE'nin eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol belgelendirme programı şartlarını yerine getiren Okulumuz, 22 EYLÜL 2020 tarihinde yapılan tetkik sonucunda OKULUM TEMİZ BELGESİ'ni aldı.

Şbt

Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, eğitim sistemimizde ahlak eğitimini yeniden yapılandırma konusunda gelecek vizyonu oluşturmaya yönelik fikir alışverişlerine ve disiplinlerarası tartışmalara zemin hazırlayacak Eğitim ve Ahlak Kongresi 02-03 Nisan 2020 tarihlerinde Antalya'da yapılacaktır.

Kongre; Öğrenci Ahlakı, Öğretmen Ahlakı, Yönetici Ahlakı ve Veli Ahlakı başlıklarında yapılacak olup 2 gün sürecektir. Kongre için akademisyen, araştırmacı ve öğretmenlerimizin kongrenin amacına uygun bilimsel araştırmaya dayalı çalışmaları beklenmektedir.

Kongre web sayfasına http://egitimahlakkongresi.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Ara

Güzellikleriyle bizi kutsayan evimiz,Dünyamız her geçen gün insan eli tarafından kirletilirken; o her şeye rağmen şefkatli elini üzerimizden çekmiyor. Bizler de buna kayıtsız kalmadık, kalamazdık. Türkiye Şampiyonası için gelmiş olduğumuz Sinop 'ta bu kötü gidişata öğrencilerimizle birlikte karınca misali dur demek istedik.  #Trashtag ♻️  #SıfırAtık

Ara

Okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri ve Hacı Leman Oto İlkokulu ile ortaklaşa yürütülen BİRİZ BERABERİZ projesi kapsamında öğrencilerimiz iki haftada bir gün ilkokul ziyaretleri gerçekleştirmektedir. Derslere katılan öğrencilerde sosyalleşmenin ve yardımlaşmanın arttığı görülmüştür. Böyle özel bir çalışmayı gerçekleştiren okulumuz öğretmeni Mukaddes KEÇELİOĞLU'na ve Hacı Leman Oto İlkokulu öğretmeni Yılmaz ZEYBEK'e teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda, Avrupa Birliği 2014-2020 dönemi Erasmus+ teklif çağrısı doğrultusunda okulumuzun kalitesinin geliştirilmesi ve uluslararasılaşması adına K101 Okul Eğitimi Persanel Hareketliliği proje yazım çalışmaları yapılmaktadır.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Mesleki Çalışmaları Programı kapsamında idareci ve öğretmenlerimizin katılımı ile Tavas-Kızılcabölük ve Afrodisias Antik Kentine 22.11.2019 tarihinde tarihi, kültürel inceleme gezisi düzenlenmiştir.